Участие в Срещата за индустриални стратегии през 2023 г. на Световния икономически форум

През 2023г. взех участие в Срещата за индустриални стратегии на Световния икономически форум. На срещата са поканени лидери от над 20 бизнес общности, високопоставени правителствени ръководители, представители на академичните среди и гражданското общество. Всички заедно обсъдихме „Отговорната трансформация на индустрията в един сложен свят“.
Срещата стъпва на изводите и стратегиите, начертани на Годишната среща на Световния икономически форум в началото на годината. По време на форума еврокомисар Мария Габриел отдели специално място на Български Бизнес Форуми / Bulgarian Business Forums и Inowave Summit, като възможност за подобряване достъпа до финансиране за европейските стартиращи предприятия.
В съпътстващата виртуална програма на Срещата за индустриални стратегии са включени още сесии за иновациите във финтех, новите технологии в областта на здравеопазването и уелнес услугите и др.
Още една възможност за Варна да почерпи опит и да натрупа имидж, за да привлече инвестиции в развиващите се нови индустрии.