Разширяване на Global StartupVillages мрежа

Разширяването на мрежата на Global #StartupVillages в Африка и Азия стана с включването на Южна Корея и Мозамбик в нея.

Като създател и координатор на инициативата StartupVillagesEurope съм щастлив да обява стартирането на нов проект между България, Финландия и Испания.

Създадено е първото стартъп село, което обединява усилията на три европейски държави.

Това се случи в рамките на GlobalStartupVillages – инициатива, която стартирахме заедно с Артуро Вилар – основател и координатор на GlobalStartupCitiesInitiative.

Работя по тази програма с подкрепата на еврокомисар Мария Габриел, а впоследствие и на вицепрезидента на ЕК Дубравка Шуица и президента на Европейския комитет на регионите.

Чрез програмата подкрепихме млади хора, предприемачи от селата и им помогнахме да стартират локален бизнес и да го превърнат в глобален.

Целта на GlobalStartupVillages е именно развитие на отдалечените региони и селата така, че никой да не се чувства изоставен.

Всеки, дори и в най-отдалечените региони, малки градове и селища, да има равен достъп до внедряването на иновации и до инвестиции, които да ги подпомагат. И това не е мит или утопия. Показахме реални примери за подобни предприемачи от България и от Испания.

На добър час на GlobalStartupVillages! Правя всичко възможно българските предприемачи да усетят ползите!