Благотворителен коледен бал „Раунд Тейбъл и Приятели“

Заедно със сдружение Round Table 5 Varna, Димитър Василев участва в организацията на ежегоден благотворителен коледен бал. Събраните средства от събитието отиват за определена обществена кауза. След първия коледен бал, е закупен кувьоз от ново поколение за Специализираната болница по акушерство и гинекология „Проф. д-р Димитър Стаматов – Варна“. Вторият коледен бал се организира заедно с асоциация „Докосни дъгата“. Със събраните средствата са закупени инсулинови помпи за деца за УМБАЛ „Св. Марина“ – Варна.

Заедно с благотворителния коледен бал се провежда и „Коледен конвой“, на който Димитър Василев е съорганизатор. В него участие вземат членове на германския Round Table и Round Table 5 Varna. Семейства от Германия лично подготвят индивидуални коледни подаръци за деца от Източна Европа. Кампанията е под надслов: „Всички деца са равни и заедно можем повече“.

Като част от световната организация Round Table, варненското сдружение има за цел събирането на млади професионалисти, обединяващи сили в общественополезни каузи и инициативи.